استرس عامل ریزش مو

استرس عامل ریزش مو

با این حال اگر ریزش مو بیشتر از این مقدار باش یا در صورتی که موهای شما بصورت تکه ای و موضعی دچار ریزش شوند، این امر میتواند نشان از آغاز ریزش موی غیرطبیعی باشد. این عارضه در خانم ها و آقایان و در سنین متفاوت به وجود می آید. با این حال دلایل ریزش مو را به صورت زیر عنوان می کنند.

  • مبتلا شدن به بیماری یا اعمال جراحی
  • باردار شدن
  • برخی از بیماریهای مزمن مانند تیروئید کم کار
  • درمان دارویی مانند شیمی درمانی
  • استرس های ناشی از عوامل روحی و احساسی

درصورتی که در هر کدام از شرایط بالا قرار بگیرید ممکن است دچار ریزش مو شوید. این امر به تدریج رخ خواهد داد و در ابتدا با نازک شدن موها همراه است. در برخی از مواقع ریزش در مو دائم و در برخی دیگر به صورت موقت اتفاق خواهد افتاد. به همین دلیل در صورت مشاهده ریزش در شرایط انبوه و دسته ای حتماً به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید. زیرا در مراحل ابتدائی درمان ها به راحتی صورت خواهد گرفت.

آیا استرس عاملی در ریزش مو محسوب می شود؟

ریزش مو در اثر استرس های عاطفی و روحی اتفاق خواهد افتاد. قرار گرفتن در شرایط و حوادث استرس زا به سرعت سیستم ایمنی شما را تحت تاثیر قرار می دهد. به همین دلیل در مدت زمان حدود سه ماه شاهد ریزش موهای خود خواهید بود. زیرا در این مدت موها در حالت استراحت به سر می برند و استرس می تواند فولیکول مو را از بین ببرد.

در صورتی که از محیط های پرتنش دور شوید و با افکار منفی و استرس زا مقابله کنید، رشد موها به حالت عادی خود برمی گردد. این امر با پایین آمدن سطح استرس در بدن شما رخ خواهد داد.

استرس چگونه سبب ریزش مو می شود؟

زمانی که دچار استرس می شوید، در سطح هورمون های شما تغییرات چشمگیری ایجاد خواهد شد. در این حالت بدن به تولید هورمون کورتیزول می پردازد. این هورمون به شدت سیستم ایمنی شما را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین بدن شما با ایجاد استرس به ساخت هورمون های اضافی می پردازد.

این هورمون ها برای مقابله با شرایطی که در فکر شما است، ساخته می شود تا با عامل خارجی مبارزه کند. در واقع ما این پیام را به بدن خود می دهیم که به ترشح این هورمون ها بپردازد. به همین دلیل در سطح هورمون های شما تغییر ایجاد می شود. این تغییرات در فاکتورهای رشد فولیکول موها اثرگذار است. زیرا این هورمون ها فولیکول های مو را به عنوان عامل خارجی شناسایی می کنند و بدین طریق سعی در از بین بردن آنها خواهند کرد. نتیجه این امر ریزش در موها در اثر استرس خواهد بود.

ریزش مو ناشی از استرس دارای چند نوع است؟

اضطراب خود به خود شرایطی را ایجاد می کند که نتیجه آن از دست دادن موها است. برای اینکه بدانید این ریزش ها به دلیل استرس ایجاد شده است یا عوامل دیگری در آن نقش دارند، در ادامه به 3 شرایطی می پردازیم که در صورت قرار گرفتن در آن می توانید مطمئن باشید که ریزش مو در اثر استرس رخ داده است.

  • تلوژن افلوویوم: زمانی که بدن شما به تلوژن افلوویوم دچار می شود. در این حالت تعداد موهایی که در فاز تلوژن هستند بر اثر استرس افزایش پیدا خواهد کرد و در نتیجه تعداد موی بیشتری دچار ریزش میشوند.
  • آلوپشی آره آتا: سبب می شود تا یک یا چند موضع از پوست سر یا ریش دچار ریزش مو شود.
  • اختلال کندن مو یا Trichotillomania می تواند یکی دیگر از مسائلی باشد که ریزش مو در اثر استرس را افزایش می دهد. در این بیماری فرد بر اثر استرس و اضطراب شروع به کندن موهای خود می کند.

نگرانی در مورد ریزش مو خود سبب ایجاد استرس در افراد می شود. این امر در کوتاه ترین زمان ممکن می تواند استرس را در افراد ایجاد کند. به همین دلیل تنها کاری که می توانید بدین منظور انجام دهید، جلوگیری از ایجاد استرس است.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.


ریزش مو از چه سنی آغاز می شود؟

ریزش مو از چه سنی آغاز می شود؟

افراد از چه زمانی ریزش مو را مشاهده می کنند؟

بر اساس آمار و ارقامی که در این زمینه ارائه شده است، سن ریزش مو در افراد به صورت میانگین تخمین زده شده است. این آمار نشان می دهد که ریزش مو با افزایش سن بیشتر خواهد شد.

این درصد ها بدین گونه است که در سنین 20 سالگی حدود 20 درصد از موهای مردان دچار ریزش می شود. این درصد در مردانی که در دهه 30 سالگی خود به سر می برند، به میزان 25 درصد است. در سنین 50 سالگی اکثر مردان حدود 50 درصد از  موهای خود را از دست می دهند. همچنین با افزایش سن تا 66 سالگی تخمین زده می شود که حدود 66 درصد از موها دچار ریزش خواهند شد.

این آمار برای افرادی است که به آلوپسی آندروژنیک دچار هستند. همچنین میزان ریزش مو برای هر فردی متفاوت است.

ریزش مو در نوجوانان چگونه است؟

شاید تصور کنید که ریزش مو در سنین بالا رخ می دهد و در زمان نوجوانی آن را تجربه نخواهید کرد. باید بگوییم که ریزش مو می تواند از سنین 15 یا 16 سالگی نیز رخ دهد و بروز کند. با توجه به غیر معمول بودن بیماری آلوپسی، ریزش مو در نوجوانان به تدریج شروع می شود و با افزایش سن ادامه خواهد داشت.

از آنجایی که ریزش مو در این سنین بسیار کم اتفاق می افتد و کمتر از 20 درصد از نوجوانان به آن دچار می شوند، شاید شرایط سختی را تجربه کنند.

ریزش مو از چه سنی آغاز می شود؟

بدون شک نمی توان نقش مو را در زیبایی نادیده گرفت با این حال افرادی که در این سنین دچار ریزش می شوند، باید در همان مراحل ابتدایی به پزشک متخصص مراجعه کنند و از او برای درمان یا کاهش ریزش مو کمک بگیرند. پزشک می تواند گزینه های درمانی متفاوتی را به بیماران ارائه دهد.

دلایل ریزش مو در سن 20 سالگی

برای بیشتر کسانی که به آلوپسی آندروژنیک مبتلا هستند، در سنین 20 سالگی ریزش مو اتفاق می افتد. این ریزش ها از این سن شروع و با افزایش سن بیشتر خواهد شد. در واقع درصد افرادی که در سن بیست سالگی نشانه هایی از ریزش را در خود مشاهده می کنند، بیش از20 درصد است.

دهه بیست سالگی تاثیر زیادی در زندگی اجتماعی شما دارد. افرادی که در این دوره ریزش مو را مشاهده می کنند، ممکن است نتوانند اعتماد به نفس کافی برای حضور در اجتماع را داشته باشند. با این حال برخی از افراد نیز به طور کامل سر خود را می تراشند و از این مسئله ابایی ندارند.

در صورتی که در این دوره ریزش مو را تجربه کردید، سریعاً برای درمان آن اقدام کنید. درمان های متفاوتی می تواند به شما از جانب پزشک پیشنهاد شود. در صورتی که این درمان ها را به درستی انجام دهید، ممکن است از ریزش موی شما کاسته شود.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.


آیا پسوریازیس سبب ریزش مو سر می شود؟

آیا پسوریازیس سبب ریزش مو سر می شود؟

پسوریازیس چه بیماری است؟

این بیماری پوستی سبب می شود تا سیستم ایمنی افراد  تحت تاثیر قرار گیرد و سلول های پوستی را تغییر دهد. در اثر این تغییرات در پوست سر لکه های قرمز، پوسته پوسته شدن و پلاک های نقره ای ایجاد می شود.

در صورتی که به این بیماری مبتلا شدید و آن را در پوست سر خود مشاهده کردید باید بدانید که این بیماری ممکن است در سطح خفیفی ظاهر شود که شامل پوسته پوسته شدن پوست سر است. در موارد شدید نیز ممکن است پلاک های ضخیم ایجاد گردد. همچنین ممکن است این بیماری را در نواحی از پوست سر یا در کل آن مشاهده کنید.

آیا پسوریازیس سبب ریزش مو سر می شود؟

آیا پسوریازیس موجب ریزش مو می شود؟

پسوریازیس به دلیل ایجاد التهاب در پوست سر می تواند منجر به ریزش موقت موها شود. این امر نیز به دلیل خاراندن پوست سر ایجاد می شود و باید دانست درمان با استفاده از روش های متنوع نیز در ریزش مو تاثیر گذار است. از آنجایی که ریزش مو در این بیماری به صورت موقت اتفاق می افتد، نگران عدم رشد مجدد موهای خود نباشید.

برای اینکه از خارش های ایجاد شده جلوگیری کنید، نکات زیر را انجام دهید.

  • به منظور مرطوب کردن پوست سر از نرم کننده استفاده کنید.
  •     استفاده از وسایل گرمایشی مانند اتوی مو و سشوار را محدود کنید.
  •     از محصولات مناسب مو که حاوی منتول هستند، استفاده کنید.
  •     حوله مرطوب یا کیسه یخ را روی نقاطی از پوست سر که دچار تحریک شده است، فشار دهید.

برای درمان این بیماری کافی است تا با پزشک خود مشورت کرده و در سبک زندگی خود تغییرات اساسی را ایجاد کنید.

درمان پسوریازیس پوست سر چگونه انجام می شود؟

برای درمان این عارضه روش های متفاوتی پیشنهاد می شود. برای اینکه بتوانید بهترین درمان را برای این بیماری انجام دهید، در ابتدا با متخصص پوست در این زمینه گفتگو های لازم را داشته باشید. این امر می تواند به شما در ایجاد برنامه درمانی مناسب کمک شایانی کند. در ادامه شما را با درمان های متفاوت این بیماری آشنا می کنیم.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.


شیمی درمانی و ریزش مو

شیمی درمانی و ریزش مو

ریزش مو در اثر شیمی درمانی به چه دلیلی اتفاق می افتد؟

داروهایی که در شیمی درمانی مورد استفاده می شود، به حدی قدرتمند هستند که سلول های بدخیم و سرطانی را هدف قرار می دهند. این داروها به سلول های در حال رشد بدن نیز حمله می کنند. یکی از این سلول ها در ریشه موها قرار دارد. به همین دلیل ریزش مو در اثر شیمی درمانی ایجاد می شود.

این ریزش ها در کل بدن ایجاد می شوند. به همین ترتیب موهای بدن از جمله سر، ابرو، مژه، زیر بغل و سایر نقاط بدن دچار ریزش می شوند. برخی از داروهایی که در شیمی درمانی مورد استفاده قرار می گیرد در دوز های متفاوت ممکن است طاسی کامل را در سر ایجاد کنند. به همین دلیل در ابتدا در مورد داروهای مصرفی خود با پزشک یا تیم مراقبت های ویژه صحبت کنید. این افراد می توانند شما را از عوارض و اثرات این داروها آگاه کنند.

بیشتر افرادی که دچار ریزش مو در اثر شیمی درمانی می شوند به طور موقت موهای خود را از دست می دهند و بعد از پایان درمان از سه تا شش ماه بعد مجدداً موهای آنها رشد خواهد کرد. گرچه ممکن است بافت و رنگ موهای رشد کرده با موهای قبلی آنها تفاوت داشته باشد.

افرادی که دچار ریزش مو در اثر شیمی درمانی هستند چه انتظاری دارند؟

افراد مبتلا به سرطان بعد از دو تا چهار هفته از شروع شیمی درمانی، ریزش در موهای خود را مشاهده خواهند کرد. این ریزش ها ممکن است به تدریج و به صورت توده های انبوه ایجاد شود. به گونه ای که هنگام شانه کردن و خوابیدن روی بالش شاهد ریزش بسیار زیادی از موهای خود خواهند بود.

در طول درمان و تا چند هفته بعد از آن ریزش در موها ادامه خواهد داشت. با توجه به درمان و دوز های مصرفی داروهای شیمی درمانی، ریزش در هر فرد می تواند متفاوت باشد. در این مدت زمان ممکن است، موها نازک شوند یا به کلی از بین بروند. به همین دلیل نمی توان به طور قطع ریزش مو در اثر شیمی درمانی را در هر فردی یکسان توصیف کرد.

کسانی که به سرطان مبتلا هستند از ریزش مو در اثر شیمی درمانی به عنوان عارضه جانبی نگران کننده یاد می کنند. زیرا زمانی که خود را در آینه نگاه می کنند با تغییرات ظاهری، به یاد بیماری خود می افتند و ممکن است روحیه آنها به شدت تحت تاثیر منفی قرار گیرد.

بعد از ریزش مو در اثر شیمی درمانی، موها چه زمانی رشد می کنند؟

همانطور که گفته شد شیمی درمانی حاوی داروهای شیمیایی موثری است که سبب ریزش مو در افراد می شود. این داروها برای درمان سرطان بسیار مناسب هستند. به همین دلیل به عنوان درمانی موثر مورد استفاده قرار می گیرند.  متاسفانه ریزش مو در اثر شیمی درمانی عارضه ای است که نمی توان از آن اجتناب کرد با این حال نگرانی در مورد رشد مجدد موها بعد از این درمان وجود ندارد. زیرا تا چندین هفته بعد از شیمی درمانی، موها به طور کامل بهبود پیدا می کنند و رشد مجدداً خود را از سر می گیرند.

با این حال با رشد مجدد موها ممکن است بافت و رنگ آنها با قبل تفاوت داشته باشد. به همین دلیل مراقبت بیشتری لازم است. به عنوان نمونه ممکن است موها به رنگ خاکستری رشد کنند. جای هیچ گونه نگرانی نیست زیرا این امر با بازگشت عملکرد طبیعی سلول های سازنده رنگدانه در موها به رنگ اولیه بازخواهد گشت.

آیا می توان از ریزش مو در اثر شیمی درمانی جلوگیری کرد؟

در واقع درمانی وجود ندارد که ضمانت کند که از ریزش مو در اثر شیمی درمانی جلوگیری خواهد کرد ولی با به کارگیری بعضی راهکارها می توان تا حدودی این عارضه را کنترل کرد. در ادامه روش هایی را مورد بررسی قرار می دهیم که می تواند به افرادی که دچار این عارضه هستند کمک کند تا از اعتماد به نفس بالاتری برخوردار شوند.

1-استفاده از کلاه های خنک کننده پوست سر (هیپوترمی پوست سر)

زمانی که تزریق شیمی درمانی صورت می گیرد، از نوعی کلاه استفاده می شود که روی سر قرار می گیرد و با خنک کردن پوست سر باعث کاهش جریان خون در پوست سر میشود. با کاهش جریان خون در پوست سر میزان کمتری از داروی شیمی درمانی به ریشه های مو میرسد و بدین طریق ریزش مو در اثر شیمی درمانی کمتر خواهد شد.

ممکن است ریزش در موها کاهش پیدا کند ولی گاها مشاهده شده در محدوده پوست سر به دلیل کاهش دریافت دوز های شیمی درمانی بازگشت سلولهای سرطانی دیده شده است. بیمارانی که از کلاه های خنک کننده استفاده کرده اند از علائمی مانند سردرد و سرماخوردگی شکایت داشته اند.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.


آیا شوره سر موجب ریزش مو می شود؟

آیا شوره سر موجب ریزش مو می شود؟

پزشکان به شیوه ای که برخی افراد با ریزش مو برخورد می کنند، اشاره کرده و معتقدند که برخی شیوه های درمان ریزش مو، می تواند آن را بدتر کند.

بعضی افراد برای جلوگیری از ریزش موی خود، شستن موهای خود را ترک می کنند. زیرا احساس می کنند که با شستن موها ی خود  تعداد بیشتری را از آنها را دست خواهند داد. در واقع این یک اشتباه محض است، به خصوص اگر شما مستعد به شوره سر باشید. بلکه می بایست به صورت روزانه موهای خود را بشویید.

در صورتی که شما موهای خود را به مدت چند روز نشویید ممکن است که در حمام اول با ریزش شدید موهای خود مواجه شوید.

در بیشتر موارد شما می توانید با استفاده از دارو یا شامپوی سر مرغوب این مشکل را حل کنید.  باید گفت گرچه اکثرا شوره سر مسری نیست و منجر به مشکلات بهداشتی دیگر نمی شود. اما اگر درمان نشود، می تواند باعث خارش و التهاب شدیدی و منجر به ریزش مو شود.

شوره تکه ای از لایه شاخی پوست سر ماست که به عللی کنده شده و روی موها خود را نشان میدهد شوره رنگی سفید نقره ای داشته و به اندازه های مختلف خودرا نشان میدهد

آیا شوره سر موجب ریزش مو می شود؟

نازک شدن مو

نازک شدن مو به کاهش قطر جزئی تا متوسط مو گفته می شود. بر خلاف ریزش مو، نازک شدن مو لزوماً باعث کچلی و طاسی سر نمی شود.  اما با این وجود باعث کم پشت شدن آن ها می شود. نازک شدن مو به تدریج اتفاق می افتد. به همین دلیل شما باید دقت و زمان زیادی را برای مشخص کردن علل و کشف بهترین اقدامات درمانی اختصاص دهید.

علت نازک شدن مو

این بیماری ممکن است در اثر عادات فرد در سبک زندگی، ژنتیک یا هر دو ایجاد شود. همچنین برخی از شرایط پزشکی نیز می تواند منجر به نازک شدن موها شود.

طبق آکادمی پوست آمریکا (AAD)، از دست دادن 50 تا 100 مو در روز طبیعی است. بیشتر از این مقدار نرمال نبوده و نشان دهنده مشکل است.

عادات فرد در زندگی هر فرد نقش اساسی در ریزش مو و همچنین نازک شدن آن دارد. برخی از آنها را در ادامه اشاره می کنیم.

  • سعی کنید که موهای خود را دستکاری نکنید.
  • از استفاده زیاد اسپری مو و ژل بپرهیزید..
  • سعی کنید که از کشیدن بیش از حد موها خودداری کنید زیرا این کار باعث شکستن فولیکول و نازک شدن تارهای مو می شود.

آهن، اسید فولیک و سایر مواد معدنی جزء موادی است که باعث رشد طبیعی موها می شوند. بنابراین هرگونه کمبود از این نظر، موجب نازک شدن مو می شود.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.