مراقبت از موهای فر طبیعی

مراقبت از موهای فر طبیعی

قبل از شستشو با شامپو موها را نرم کنید.

از آنجایی که موهای فر طبیعی مجعد هستند، امکان گره خوردن و در هم تنیدگی در آنها بسیار بالا است. اگر شما دارای این نوع از موها هستید، باید قبل از شامپو کردن، از نرم کننده های طبیعی برای جداسازی موها و جلوگیری از گره خوردن و آسیب رسیدن به آنها استفاده کنید.

روغن های طبیعی و نرم کننده های آبرسان، گزینه مناسبی برای این منظور عنوان می شوند. موهای خود را به دو بخش تقسیم کنید و روغن را به تمام نقاط ساقه مو بمالید. سپس به مدت بیست دقیقه منتظر بمانید تا این مواد به خورد موها رفته و سبب نرم شدن آنها شود.

برای گرفتن نتیجه بهتر از یک حوله یا کلاه پلاستیکی روی موهای فر طبیعی خود استفاده کنید. این امر سبب گرم شدن کوتیکول موها شده و مواد روغنی و مرطوب را به صورت عمقی به آنها می رساند.

از شستشوی روزانه موهای فر طبیعی با شامپو بپرهیزید.

موهای فر نیازی به شستشوی روزانه با شامپو ندارند. از آنجایی که جنس موهای فر، خشک است، در هر بار شامپو کردن، شکننده تر و خشک تر می شوند. نرم کردن موهای فر از جمله راهکارهایی است که به شما کمک می کند تا از گره خوردن و آسیب رسیدن به آنها جلوگیری کنید.

شامپوی مناسب موهای فر طبیعی را تهیه کنید.

هر نوع جنس مویی دارای ویژگی های خاصی است. موهای فر، به دلیل پیچ و تاب های بسیاری که دارد، در صورت مراقبت نکردن از آنها، به سرعت شکننده شده و زیبایی خود را از دست می دهد. یکی از راههای مراقبت از این نوع موها، استفاده از شامپوی مناسب است.

موهای خشک، نیاز به نرم کننده دارند. به همین دلیل از شامپوهایی استفاده کنید که در خود دارای مواد نرم کننده باشند. شامپوی ملایم، سبب می شود تا روغن های طبیعی مو حفظ شود. مخلوط کردن شامپو های نرم کننده با آب مقطر نیز از روش های بسیار مناسبی است که شما می توانید برای مراقبت از موهای فر طبیعی خود استفاده کنید.

از درهم و برهم کردن موهای خود در زمان شستشو بپرهیزید.

شستن موهای فر طبیعی باید آرام و کاملا ملایم انجام شود. شامپو زدن موها و ژولیده کردن آنها، چرخاندن و مالش سخت، سبب شکنندگی آنها می شود. این نوع از شستشو، موهای فر را به هم گره می زند. در این صورت شانه کردن و مرتب کردن آنها بسیار سخت خواهد بود.

برای جلوگیری از این امر در ابتدا موهای خود را به 4 بخش مجزا تقسیم کنید. هر بخش را به صورت جداگانه با شامپو مالش دهید و بشویید. شستشو را از بالا تا پایین با فشار دست انجام دهید. در این صورت از گره خوردن آنها جلوگیری خواهید کرد.

آب گرم را فراموش کنید.

آب گرم یا داغ، یکی از عواملی است که در زمان شستشوی موهای فر طبیعی، سبب ایجاد صدمات و شکنندگی آنها می شود. به همین دلیل برای شستشوی این نوع از موها، از آب سرد یا ولرم استفاده کنید. آب سرد، کوتیکول های مو را خنک می کند. این امر سبب ایجاد رطوبت در موها می شود. بنابراین با شستشوی موهای فر با آب سرد، درخشندگی آنها بیشتر خواهد شد.

از نرم کننده های موی فر طبیعی مناسب استفاده کنید.

برای مراقبت از موهای فر طبیعی، بعد از شستشوی آنها از نرم کننده های مناسب با موهای خود استفاده کنید. در صورتی که دارای موهای فر خشک هستید، از فرمولی استفاده کنید که در خود دارای مواد مرطوب کننده مانند گلیکول، گلیسیرین یا روغن های بسیار با کیفیت است.

اگر موهای فر طبیعی ضعیفی دارید، از نرم کننده ای استفاده کنید که دارای پروتئین با اسید های آمینه ابریشم یا کراتین در خود است. لازم به ذکر است که همه نرم کننده های موهای خشک، دارای ترکیبات یکسانی نیستند و با توجه به نوع و جنس موها تولید می شوند.

در صورت استفاده از این مواد، از تماس آنها با پوست سر جلوگیری کرده و برای پخش شدن آنها در کل ساقه مو ها، از شانه های دندانه دار مناسب استفاده کنید. با قرار دادن موهای خود به مدت 10 تا 20 دقیقه در زیر کلاه یا حوله به گرم شدن کوتیلول های مو و ترمیم آنها کمک خواهید کرد.

در صورت استفاده از مرطوب کننده مو بعد از حمام نیازی به شستشوی مجدد موها نیست. اما اگر از نوع پروتئین دار آن استفاده می کنید، باید حتما موهای خود را بشویید. زیرا باقی ماندن این مواد روی موها، خود سبب شکنندگی و آسیب می شود.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.


ریزش مو چگونه در هنگام رژیم از ریزش مو جلوگیری کنیم؟

چگونه در هنگام رژیم از ریزش مو جلوگیری کنیم؟

 تاثیر رژیم غذایی کتو در ریزش موها

رژیم های غذایی به منظور کاهش در وزن و محدود کردن برخی از مواد مغذی نامناسب توصیه می شود. رژیم غذایی کتوژنیک در حالت کم چرب و پرچرب به منظور کاهش و افزایش وزن باید توسط پزشک متخصص توصیه شود. افرادی که از رژیم کتوژنیک به مدت طولانی استفاده می کنند، بعد از گذشت چند وقت بدن آنها به حالت کتوز فرو می رود. در این حالت بدن به جای استفاده از کربوهیدرات ها از چربی های موجود در بدن استفاده می کند. زمانی که شما رژیم کتو را برای کاهش وزن خود انتخاب می کنید، با محدود کردن کربوهیدرات هایی که در برخی از سبزیجات و بخصوص میوه ها وجود دارد، سبب می شوید تا مواد مغذی به بدن نرسد. درصورتی که از مکملهای تغذیه ای برای جبران کمبود ویتامین ها استفاده نشود، رژیم کتویی میتواند باعث از بین رفتن فولیکول موهای شما شود و دچار ریزش مو اتفاق خواهد افتاد. نکته خوشحال کننده اینکه این نوع ریزش مو با ازبین بردن عامل ریزش به سرعت قابل بازگشت به حالت طبیعی است.

ریزش مو طی رژیم کتوز تنها به دلیل کمبود مواد مغذی مفید رخ می دهد.

پروتئین در رژیم غذایی کتو

افرادی که دارای رژیم غذایی کتو هستند، میزان کافی از این ماده را از گوشت قرمز، مرغ و ماهی دریافت می کنند. با این حال افرادی که رژیم غذایی کتو در زمینه گیاه خواری دارند، ممکن است دچار کمبود پروتئین شوند. این افراد به جای پروتئین‌های حیوانی می توانند از پروتئین های گیاهی در برنامه غذایی خود استفاده کنند.

با مصرف گیاهانی مانند تیتان، سویا، توفو، ادمام، تمپه، آجیل، کره بادام زمینی، دانه چیا، سبزیجاتی مانند: اسفناج، کلم بروکلی، مارچوبه، نخود سبز و جوانه بروکسل تا حدود زیادی پروتئین مورد نیاز بدن تامین می شود. از این طریق ریزش موها اتفاق نخواهد افتاد.

قحطی یا اعتصاب غذا در رژیم های غذایی خیلی سخت (کراش دایت)

در این حالات بدن برای جبران کالری شروع به استفاده از انرژی و سوخت بدن مینماید. با کاهش کالری بدن، میزان انرژی که از مواد غذایی دریافت میکنید برای انجام فعالیت های اصلی بدن از جمله: رشد سلول ها، عملکرد قلب، ریه ها و دیگر اعضای استفاده می شود کافی نیست در نتیجه انرژی و سوخت کمتری برای رشد موها باقی می ماند. این امر سبب می‌شود تا فولیکول مو دچار آسیب شده و ریزش مو اتفاق بیفتد.

ریزمغذی های مورد نیاز برای جلوگیری از ریزش مو در هنگام رژیم های غذایی

موها نیز مانند سایر سلول های بدن برای رشد نیاز به انواع مواد متفاوت دارند. این مواد شامل: ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین ها هستند. در صورتی که بدن شما دارای کمبود این مواد باشد، موها دچار ریزش می شوند. رژیم های غذایی نامناسب به دلیل اینکه دارای کربوهیدرات و کالری کمتری هستند، ممکن است ریزش مو را ایجاد کنند. برای این منظور شما باید از راهکارهایی استفاده کنید که ویتامین ها و مواد مغذی از این طریق در بدن شما جایگزین شوند. از آنجایی که ممکن است مصرف غذا به اندازه کافی این مواد را در بدن شما تأمین نکند، بهتر است با مشورت پزشک متخصص تغذیه از مکمل هایی که حاوی این مواد هستند، استفاده کنید.

  • کمبود بیوتین در بدن و ریزش مو

بیوتین ویتامین مورد نیاز برای رشد موها است که در زمره ویتامین های گروه B جای می گیرد. این ویتامین در میوه ها، حبوبات، زرده تخم مرغ، گوشت ارگان‌هایی مانند کبد و کلیه ها، آجیل از جمله بادام، گردو و بادام زمینی، گل کلم، قارچ و بسیاری از مواد دیگر وجود دارد. در صورت نیاز بیشتر به این ماده ممکن است مصرف مکمل های آن نیز توسط کارشناسان به میزان روزانه 30 میلی گرم توصیه شود.

  • ویتامین c ماده ای شگفت انگیز در کاهش ریزش مو

این ویتامین به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی شناخته می شود که در سلامت کلی بدن از جمله رشد موها نیز تاثیر گذار است. از جمله فواید این ویتامین، تولید کلاژن در بدن است. به همین دلیل ماده ای مناسب برای رشد مو و ایجاد پوستی سالم عنوان می‌شود.

با مصرف موادی مانند: مرکبات، انواع توت، فلفل زرد، کلاله، جوانه بروکسل، اسفناج خردل، جعفری و آویشن به راحتی ویتامین c بدن خود را تامین کنید.

با این حال اگر باز هم دچار کمبود ویتامین c هستید، مکمل‌های این ماده را به میزان 90 میلی گرم در روز مصرف کنید.

  • تاثیر ویتامین A در رژیم غذایی

ویتامین A یکی از مهمترین ویتامین ها برای رشد مو، سلامت پوست، تقویت بینایی و سیستم ایمنی بدن است. خوشبختانه در رژیم غذایی کتو منابع بسیار خوبی از این ویتامین وجود دارد. گوشت، تخم مرغ، لبنیات و ماهی از جمله منابع تامین کننده این ویتامین عنوان می‌شوند.

ذکر این نکته ضروری است که مصرف بیش از حد این ویتامین سبب بروز مسمومیت در بدن خواهد شد که با علائم زیر قابل شناسایی است.

  • ریزش مو
  • ایجاد اختلال در بینایی
  • ایجاد درد در استخوان و مفاصل
  • تهوع و استفراغ
  • کم شدن اشتها
  • دچار شدن به سردردهای مزمن

مصرف ویتامین A برای مردان 900 و برای زنان 700 میلی گرم در روز کافی است. به همین دلیل استفاده از مکمل‌های این ماده به هیچ وجه توصیه نمی شود.

  • تاثیر ویتامین D در جلوگیری از ریزش مو

ویتامین D از دو طریق در بدن تامین می شود. نور خورشید و برخی از مواد غذایی سبب تامین این ویتامین در بدن می شوند. در صورتی که بدن شما دچار کمبود این ویتامین باشد ممکن است ریزش مو را مشاهده کنید. همچنین بیماری هایی نظیر آلوپسی به دلیل کمبود این ویتامین ایجاد می شود که نتیجه آن ریزش در موها است.

به منظور جلوگیری از این عارضه مصرف غذاهایی مانند ماهی های چرب از قبیل سالمون، شاه ماهی و ساردین، ماهی تن ، صدف، زرده تخم مرغ و قارچ توصیه می شود. از آن جایی که میزان دریافت نور خورشید در طول روز بسیار کم اتفاق می‌افتد، با مصرف غذاهای نامبرده شده تا میزان 1000IU از این ماده در بدن شما را تامین خواهد شد.

  • ویتامین E محافظ پوست و مو

این ویتامین به دلیل وجود آنتی اکسیدان هایی که در خود دارد به تقویت سلول‌های مو و پوست کمک می کند. برای دریافت این ویتامین کافی است تا در رژیم غذایی خود مواد زیر را قرار دهید.

  • دانه های آفتابگردان
  • بادام ها
  • فندق
  • آووکادو
  • بادام زمینی
  • اسفناج
  • گوجه فرنگی

مصرف ویتامین E برای بزرگسالان در روز 15 میلی گرم عنوان می‌شود. در صورتی که با مصرف مواد غذایی نام برده شده باز هم دچار کمبود این ویتامین در خود هستید، از مکمل های مصنوعی بدین منظور استفاده کنید. توجه داشته باشید که میزان این ویتامین نباید از 1000 IU در روز بیشتر شود.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.


درمان ریزش مو با رژیم غذایی کتوژنیک

درمان ریزش مو با رژیم غذایی کتوژنیک

در صورت ایجاد شرایط کتوز ریزش مو سبب می شود تا موها دچار تغییر شوند. به دو دلیل اصلی که می تواند در ریزش موها و تغییر سلامت آنها تاثیر گذار باشد اشاره خواهیم کرد:

مواد مغذی کمتر:در رژیم های کتوژنیک مواد مغذی و مورد نیاز بدن مانند کربوهیدرات ها محدود می شود. برخی از میوه ها و سبزیجات به طور طبیعی حاوی کربوهیدرات در خود هستند. با کم کردن مصرف این مواد رشد موهای سالم دچار تغییر می شود. این امر رشد موهای شما را کندتر می کند و باعث افزایش ریزش آنها خواهد شد.

کاهش کالری در بدن نوعی واکنش را در آن ایجاد می کند. در این صورت کالری مورد نیاز در ابتدا برای انجام فعالیت های مهم بدن مصرف می شود. این فعالیت ها شامل رشد قلب، ریه و سلول های دیگر بدن است. این امر نشان می دهد انرژی بسیار کمی برای رشد مو باقی می ماند. در نتیجه این امر می تواند به فولیکول مو آسیب جدی وارد کند و ریزش مو را سبب شود.

مواد مغذی لازم برای رشد موها چیست؟

برای اینکه موهای شما بتواند رشد طبیعی خود را داشته باشد و دچار ریزش نشود، نیاز است تا مواد مغذی مورد نیاز به فولیکول مو برسد. این مواد شامل مجموعه ای از ویتامین ها، مواد معدنی، مواد مغذی خاص و غیره است. مصرف این مواد برای حفظ سلامت موها و سرعت رشد آنها بسیار ضروری و حائز اهمیت است.

در صورتی که دارای رژیم غذایی کتوژنیک هستید، محدودیت های غذایی را باید رعایت کنید. مصرف غذاهای پرچرب و کربوهیدرات کم سبب می شود تا برخی از مواد مفید برای تامین انرژی و رشد سلول های بدن به آن نرسد. در این صورت بدن با کمبود این مواد روبرو می شود.

در نتیجه برای جبران این مواد کافی است تا برخی از ویتامین ها و مواد مغذی زیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. در صورتی که این مواد را از مصرف غذا و رژیم غذایی خود به دست نمی آورید، مصرف مکمل ها در این زمینه به شما کمک شایانی خواهد کرد.

بیوتین ماده ای موثر در رشد موها

طبق مطالعاتی که در زمینه رژیم های غذایی صورت گرفته است، نشان می دهد کمبود بیوتین در بدن ارتباط بسیار مستقیمی با رژیم غذای کتوژنیک دارد. بیوتین نوعی از ویتامین B است که در رشد و جلوگیری از ریزش مو بسیار موثر است.

این ماده را می توانید در مواد غذایی متنوعی بیابید. میوه و حبوبات در رژیم کتو تا حدودی این ماده را تامین می کند. در رژیم های غذایی کتوژنیک در برخی از موارد از مصرف این مواد اجتناب می شود و در برخی دیگر مشکلی وجود ندارد. با این حال مواد دیگری نیز وجود دارند که سرشار از بیوتین هستند و می توانند در رژیم غذایی کتوژنیک گنجانده شوند. این مواد شامل:

  • زرده تخم مرغ
  • گوشت کبد و کلیه
  • آجیل شامل بادام، گردو و بادام زمینی
  • گل کلم
  • قارچ

در صورت نیاز بیشتر به بیوتین، با مصرف مکمل هایی از این ماده تا حدود زیادی از بیوتین مورد نیاز بدن خود را تامین خواهید کرد. مصرف روزانه 300 میلی گرم از این ماده در یک کپسول مکمل برای دریافت بیوتین کافی است.

ویتامین C ماده ای شگفت انگیز در جلوگیری از ریزش مو

از لحاظ علمی ثابت شده است که ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی افراد و سلامت آنها بسیار مفید است. ویتامین C می تواند به کلاژن سازی سلول ها کمک کند. به همین دلیل برای حفظ سلامت مو و پوست ماده ای بسیار شگفت انگیز در نظر گرفته می شود.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.


متوتروکسات و ریزش مو

متوتروکسات و ریزش مو

متوتروکسات چیست؟

متوتروکسات نوعی داروی بسیار قوی است که سیستم ایمنی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد و آن را سرکوب می کند. از این دارو برای شیمی درمانی سرطان هایی مانند سرطان خون، استخوان، سینه و ریه ها استفاده می شود.

این دارو به عنوان داروی ضد التهاب نیز مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین درمان بیماری هایی نظیر پسوریازیس، آرتریت روماتوئید و برخی از بیماری های خود ایمنی نیز به واسطه این دارو امکان پذیر است.

در ریزش موی ناشی از مصرف متوتروکسات، ریزش مو خیلی به تدریج اتفاق میفتد و از ریزش های دسته ای خبری نیست. اگر در طول دوره مصرف متوتروکسات متوجه ریزش موهای دسته ای و شدید اتفاق افتاد حتما دنبال دلیل دیگری برای ریزش موی خود مانند آلوپسی اره آتا باشید.

متوتروکسات و ریزش مو چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟

افرادی که به بیماری هایی مانند آرتریت یا سرطان مبتلا هستند، در کنار دست و پنجه نرم کردن با این بیماری ها، ممکن است با ریزش مو مواجه شوند. به همین دلیل شرایط این افراد در نظر آنها می تواند بسیار نا امید کننده باشد. برای این منظور کافی است تا شما را از درصد ریزش مو با مصرف متوتروکسات مطلع کنیم. این دارو در بیمارانی که به آرتریت روماتوئید مبتلا هستند، حدود 1 تا 3 درصد ریزش مو را به همراه دارد. اما بیماران مبتلا به پسوریازیس میزان ریزش موی آنها بین 3 تا 10 درصد گزارش شده است.

در صورت مصرف این دارو، ممکن است با شستن یا شانه کردن، موها دچار شکستگی و ریزش شوند. در حالت طبیعی حدود 100 تار مو در روز دچار ریزش می شود. این امر کاملاً طبیعی است و نیازی به نگرانی در این رابطه وجود ندارد. با این حال افرادی که متوتروکسات مصرف می کنند، ریزش مو در آنها از این مقدار بسیار بیشتر است.

این ریزش ها به تدریج و در طول زمان اتفاق می افتد. به همین دلیل به صورت شدید دیده نمی شود. افراد در صورت مشاهده ریزش شدید مو و از دست دادن دسته ای مو باید پزشک خود را در جریان این عارضه قرار دهند. زیرا این ریزش ها می تواند به دلیل شرایط دیگری مانند مبتلا شدن به آلوپسی آره آتا رخ دهد.

در صورتی که افراد دچار بیماری های ژنتیکی مانند آلوپسی آندروژنیک باشند، مصرف متوتروکسات می تواند ریزش موها را شدیدتر کند. در نتیجه در مدت زمان کمی امکان از دست دادن کل موها وجود دارد.

عوامل ریزش موی مرتبط با متوتروکسات چیست؟

این دارو در برابر بیماری های خطرناکی مانند سرطان مقابله می کند و سبب جلوگیری از رشد سلول های بدخیم می شود و با این مکانیسم باعث کند شدن پیشرفت بیماری خواهد شد. در بیماری پسوزیاریس نیز این دارو از رشد سلول های پوستی جدید می کاهد.

یکی از مشکلاتی که مصرف این دارو دارد این است که با همین مکانیسم میتواند باعث هدف قرار گرفتن فولیکول های مو شده و در نهایت این امر باعث ریزش مو شود. در این صورت ریزش مو به صورت غیر طبیعی رخ می دهد. این دارو همچنین سبب کاهش فولات در بدن خواهد شد. این ماده نوعی ویتامین B است که در رشد موها و جلوگیری از ریزش آنها بسیار موثر است.

این عوامل و کمبود مواد مورد نیاز برای رشد مو سبب می شود تا متوتروکسات و ریزش مو ارتباط مستقیمی با یکدیگر داشته باشند.

تحقیقات در این مورد چه میگویند؟

تحقیقات نشان می دهد که میزان از دست دادن موها در صورت استفاده از این دارو بستگی به میزان دوزهای مصرفی آن دارد. به همین دلیل همه افرادی که از متوتروکسات استفاده می کنند، ممکن است دچار این عارضه نشوند. در دوز های بالا امکان ریزش مو افزایش پیدا کند.

در برخی از مواقع این دارو را به دلایل اورژانسی نیز تجویز می کنند. به عنوان نمونه زمانی که افراد حاملگی خارج از رحم داشته باشند، این دارو تجویز می شود. دوز کمی از این دارو می تواند تخمک خارج از رحم را از بین ببرد و از رشد آن جلوگیری کند.

در این گونه مصرف، از دست دادن موها و عوارض جانبی متوتروکسات بسیار کم اتفاق خواهد افتاد و معمولا بروز عوارض درصورت مصرف منظم دارو مشاهده خواهند شد.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.