فاکتور ایکس

به مواد و داروهایی که بصورت موثر ولی ناشناخته (حداقل از نظر مارکتینگ) در فرمولهای تجاری موادی مثل شامپوها، تونیک ها و محلولهای ضد ریزش مو اضافه شده و باعث تاثیر بیش از نرمال آن فرآورده میشوند ایکس فاکتور(همان فوت کوزه گری خودمان ) گفته می شود.

تعدادی از این ترکیبات را برای شما عزیزان بصورت مقاله آماده کرده ایم که با مطالعه آن به اسرار این مواد پی خواهید برد.

بیوتینیل تری پپتاید (Biotinyl tri-peptide)

* یک ترکیب حاوی بیوتین و 3 اسید آمینه دیگر است. این ماده یک مشتق پروتئینی محسوب می شود که همچنین به نام Biotinyl-GHK  شناخته می شود.

اعتقاد براین است که تاثیرمثبت و محافظتی و جبرانی بر روی رشد و سلامت موها دارد. از آنجا که حاوی بیوتین است در جلوگیری از ریزش موها هم موثراست. محققان ادعا می کنند که Biotinyl-GHK توانایی افزایش پروتئین هایی را دارد که وظیفه آنها تقویت ریشه مو و نگه داشتن مو در پوست سر است. با این حال، شواهد علمی کمی برای اثبات این ادعا در مورد Biotin وجود دارد و تحقیقات بیشتری لازم است. این ماده در محصولات مراقبت از مو مانند درمان ریزش مو، مواد صاف کننده، شامپو و نرم کننده ها وجود دارد. دریک پژوهش این ماده با مینوکسیدیل مقایسه شده و نتیجه تاثیر آن روی افزایش ساخت  فولیکولهای جدید مثبت بوده است .

فاکتور ایکس

آلانتوئین (Allantoin)

ماده ای طبیعی است که خواص مثبت و زیادی روی سلامت مو دارد. آلانتوئین درعین حال که خاصیت براقیت کمی به مو می بخشد، باعث بهبود خاصیت ارتجاعی و نرمی موها نیز می شود و به همین دلیل اغلب به نرم کننده ها و اسپری های مو اضافه میگردد. آلانتوئین به عنوان کراتئولیتیک (تجزیه کننده کراتین)، به مرطوب شدن موها و پوست سر کمک می کند و کراتین مو را نرم می کند که باعث می شود پوست سر و موها نرم و مرطوب نگه داشته شوند.

آلانتوئین در گیاهان مختلفی مانند کامفری، شاه بلوط اسبی و چغندرقند یافت می شود. محبوب ترین منبع آلانتوین گیاه کامفری است که در اصل از اروپا می آید. این ماده آب دوست بوده به راحتی می تواند به محصولات مراقبت از مو اضافه شود و برای مو و پوست سر استفاده گردد.

مزایای آلانتوین

آلانتوئین به عنوان یک ماده طبیعی بسیار بی ضرر است. بنابراین می تواند درانواع پوست ها استفاده شود. مناسب برای افرادی که دارای پوست حساس هستند. تصور می شود که پوست را مرطوب و آرام می کند زیرا سلول های مرده پوست را از بین برده و پوست صاف غنی شده ای را زیر آن باقی می گذارد.

آلانتوئین برای مو

یکی از اصلی ترین فواید آلانتوئین برای مو این است که خاصیت کراتئولیتیک آن می تواند با تهویه و تغذیه پوست سر، التهابات  پوست سر و خشکی و خارش پوست را درمان یا از بوجود آمدن آن جلوگیری کند. این خاصیت باعث کاهش قرمزی کف سر نیز شده و پوست سر را با طراوت می کند. آلانتوئین همچنین ضمن بهبود بخشیدن به درخشش، به بهبود نرمی و کشش مو کمک می کند. Allantoin همه جانبه نجات دهنده مو است.

فاکتور ایکس

کورکومین

کورکومین (گیاهی از خانواده زرد چوبه) یک ماده شیمیایی به رنگ  زرد روشن است که توسط گیاهان رده Curcuma longa تولید می شود. کورکومین عضو خانواده زنجبیل، Zingiberaceae است و به عنوان یک مکمل گیاهی، مواد آرایشی، طعم دهنده مواد غذایی و رنگ آمیزی مواد غذایی به مصرف می رسد.

این ترکیبات توانایی جذب ویتامین D و تحریک رشد مو را دارند. خواص ضد التهابی زردچوبه همچنین به پاکسازی پوست سر و کاهش شوره سر کمک می کند. در حقیقت، فرمولاسیون مبتنی بر زردچوبه برای آرام کردن پوست سر و حفظ الگوی طبیعی موها بصورت کاملا ساده و ارزان در دسترس است.

نارنجین

یا پرتقال تو سرخ از رده مرکبات بوده خواص زیادی دارد به خصوص بعلت خاصیت آنتی اکسیدانش در شامپوها و مواد آرایشی بهداشتی جهت کم کردن آسیب عوامل محیطی که روی مو اثر ناخوشایندی دارند استفاده می شود.

فاکتور ایکس

مزایای نارینجین

جلوگیری از آسیب معده

خاصیت آنتی اکسیدانی

کاهش دهنده خطرات بیماری های قلبی و عروقی

اثرات ضد میکروبی

به درمان سندرم متابولیک کمک می کند

خطر سرطان پستان را کم می کند

به عنوان ماده مکمل در مدیریت کاهش وزن استفاده می شود.

اولئانولیک اسید (Oleanolic Acid)

ماده ای مشتق از روغن زیتون که خواص زیادی از جمله

خاصیت آنتی اکسیدانی

خواص محافظتی از کبد

خواص ضد سرطلنی

خاصیت ضد عفونی کننده و آنتی باکتریال و حتی ضد ویروسی

به آن نسبت می دهند. مطالعات متعددی از تاثیر این ماده در موارد یاد شده وجود دارد.

فاکتور ایکس

با توجه به خاصیت ضد التهابی این ماده و تاثیر آن در کم کردن التهاب پوست سر و ریشه موها، استفاده از آن در پوستهای آسیب دیده و ملتهب  موجب کاهش تحریک و التهاب پوست خواهد شد.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.


علت ریزش موی ابرو و نحوه درمان آن

فاکتورها و عوامل گوناگونی در زیبایی ظاهر و صورت افراد نقش دارند. یکی از فاکتورهای اصلی در این زمینه بهره مندی از موهای سر و ابروی پرپشت و زیبا است. با این وجود امروزه به علل مختلفی امکان دارد که  افراد دچار ریزش مو در سر یا در ابروهای خود باشند این امر باعث نگرانی و کاهش اعتماد به نفس آن ها می شود.

ما در این مقاله قصد داریم که به ریزش موی سکه ای و علل ریزش موی ابرو و نحوه درمان آن بپردازیم. در این مقاله با به روزترین متدهای درمان انواع ریزش مو آشنا خواهید شد و پاسخ بسیاری از سوالات خود را در این زمینه دریافت خواهید نمود. با ما همراه باشید.

علت ریزش موی ابرو و نحوه درمان آن

ریزش مو سکه ای

آلوپسی آرئاتا یا ریزش مو سکه ای یک بیماری خود ایمنی است. سیستم ایمنی به اشتباه بخشی از بدن را به عنوان عاملی خطرآفرین تشخیص می دهد و به آن حمله می کند. ریزش مو سکه ای فولیکولهای مو را هدف قرار می دهد و باعث می شود که رشد موها مختل شده یا تولید آن ها متوقف شود.

انواع مختلفی از آلوپسی وجود دارد که عبارت هستند از:

  • آلوپسی آرئاتا یا ریزش مو سکه ای که باعث ایجاد نقاط ریزش مو به شکل سکه میشودکه به صورت تصادفی کشف میشوند .
  • آلوپسی یونیورسال که عبارت از ریزش کل موهای فرد است.
  • آلوپسی فیبروزه که باعث ایجاد زخم در پوست سر به همراه جوش و ریزش ابروها می شود.

به نقل از بنیاد ملی آلوپسی آرئاتا محققان هنوز اطلاع کافی که چه امری باعث تحریک و پدیدآیی اپیزودها می شود ندارند ، اما ممکن است که با بازگشت مجدد موها در زمانی که این بیماری غیر فعال است روند بهبودی حاصل شود. آلوپسی آره آتا همچنین این قابلیت را دارد که بر ناخن های دست و پای شما نیز تاثیر بگذارد.

علت ریزش موی ابرو و نحوه درمان آن

علل ریزش موی ابرو

اگر موهای یکی از ابروها یا هر دوی آن ها نازک شده باشد؛ دلایلی همچون عفونت، بیماریهای پوستی، تغییرات هورمونی یا سیستم ایمنی بیش فعال دارد. کمبود مواد مغذی، جراحت های فیزیکی یا استرس عاطفی نیز این قابلیت را دارد که باعث کاهش رشد و بنیه ابروها شود.

با محدودسازی دلایل احتمالی شما و پزشک ممکن است روش های مناسبی را جهت پیشگیری، معکوس سازی یا به حداقل رسانی ریزش موی ابروی خود پیدا کنید.

کمبود مواد مغذی

بدن انسان به مواد غذایی از جمله منابع انرژی (کربو هیدرات ها، پروتیین ها، چربی ها)، آمینو اسیدها و اسیدهای چرب، ویتامین ها و مواد معدنی نیاز دارد. برخی از این عوامل رشد مو را حفظ می کنند و بر رشد مو تاثیر به سزایی دارند؛ بنابراین کمبود هر یک از آن ها ممکن است که باعث ریزش مو شود.

کمبود ویتامین A  و یا روی (زینک) این قابلیت را دارد که رشد سلولی را کاهش دهد و مانع از افزایش نیروی تولید چربی مرطوب کننده پوست سر شود. دیگر کمبودهای مواد مغذی ویژه که ممکن است بر ریزش مو تاثیر بگذارد را در ادامه ذکر می کنیم:

  • بیوتین (ویتامین B7)
  • ویتامین C (رشد کلاژن)
  • آهن
  • ویتامین های E،B12 و D
  • اسیدهای چرب امگا 3

اگزما (درماتیت آتوپیک)

اگزما عبارت از التهاب پوست است که خارش، قرمزی، چرک و سوزش را به همراه دارد. این عارضه به وسیله یک سیستم ایمنی فوق حساس تحریک می شود و ممکن است که به عنوان یک عامل بروز ناگهانی یا یک عارضه در حال پیشرفت خود را نشان دهد.

از آنجا که فولیکولیهای مو درون پوست قرار دارند؛ اگزما ممکن است که رشد درست موها را دچار اختلال کند.

درماتیت تماسی

درماتیت تماسی در اثر تماس با آلرژن یا ماده محرک سمی مثل رنگ مو یا ترکیبات اضافه شونده به موها ایجاد می شود. ممکن است که احساس خارش یا سوزش را تجربه کنید. اگر قسمت نزدیک به ابروهای شما تحت تاثیر این عارضه باشد، التهاب رشد مو را دچار مشکل می کند.

درماتیت سبورئیک

درماتیت سبورئیک معمولا یک عارضه در حال پیشرفت به شمار می آید. دانشمندان بر این باور هستند که این بیماری از قارچ یا تولید بیش از حد چربی درون پوست ناشی می شود. درماتیت سبوریک حتی در ابروها بروز شوره را به همراه دارد.

استرس و اضطراب

استرس و اضطراب بیش از حد ممکن است که موجب تغییرات فیزیولوژیکی از جمله کاهش دریافت اکسیژن در فولیکولهای مو و نوسان هورمونی در سطوح ایمنی شود که ریزش مو را به همراه دارد.

عوامل دیگر ریزش موی ابرو

عوامل ژنتیکی، پیری، مشکلات تیروئید، شیمی درمانی، استفاده بیش از حد از لوازم آرایشی خصوصا محصولات بی کیفیت، مشکلات حین زایمان و موارد دیگر از جمله عوامل متعددی هستند که باعث افزایش احتمال ریزش مو در ابروها، مژه ها یا موهای سر می شوند.

علت ریزش موی ابرو و نحوه درمان آن

درمان ریزش موی ابرو

اولین قدم جهت توقف روند ریزش ابرو و آغاز درمان مراجعه به یک پزشک و ریشه یابی علت اصلی ریزش ابرو است. در ادامه برخی روش های درمانی مناسب را توضیح می دهیم. به طوری که پس از آشنایی با آن ها به بهترین شکل این مشکل را برطرف کنید.

بیماتوپروست موضعی 0?03%

با تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) جهت کمک به رشد مجدد موهای مژه و ابرو بیماتوپروست یک درمان موضعی است که افراد مستقیما بر مژه و ابرو اعمال می کنند. مطالعات متعدد نشان می دهند که استفاده از بیماتوپروست به میزان یک بار در روز نتایج بسیار امیدوارکننده ای به همراه دارد.

عوارض جانبی بیاتاتوپروست 0?03% ممکن است که شامل موارد زیر باشد:

  • درماتیت تماسی
  • هایپر پیگمانتاسیون پوست
  • خارش پوست
  • درصورت ورود به چشم ممکن است گلوکوم را ایجاد کند

کورتیکواستروئیدها

استفاده از کرم یا پمادهای استروئیدی این قابلیت را دارد که ریزش مو را کاهش دهد. طبق گزارش بنیاد ملی ریزش مو سکه ای امریکا (NAAF) مطالعات نشان داده است که هنگام استفاده از کورتیکواستروئیدهای موضعی قوی رشد 25% مجدد موها اتفاق می افتد.

افراد همچنین این فرصت را دارند که کورتیکواستروئید را جهت تحریک رشد مو به صورت تزریقی دریافت کنند. پزشکان اغلب این تزریقات را جهت کمک به درمان ریزش مو سکه ای انجام می دهند. NAAF اظهار دارد که افراد به طور کلی پس از 4 هفته استفاده از این درمان شاهد رشد مجدد مو هستند.

ماینوکسیدیل

افراد معمولا از ماینوکسیدیل و کورتیکواستروئیدها جهت درمان ریزش مو سکه ای استفاده می کنند. هنگامی که فرد محلول 5% ماینوکسیدیل را دو بار در روز به طور موضعی به کار می برد، تاثیری حداقلی دارد. اگر با کورتیکواستروئیدها ترکیب شود نیز ممکن است که به کسب نتایج بهتر کمک کند.

کاشت مو یا میکرو بلیدینگ

گزینه دیگر کاشت مو یا میکرو بلیدینگ است. این امر باعث رشد مجدد مو نمی شود؛ اما به ابروها ظاهری کامل تر و پر تر می بخشید؛ بنابراین اگر از روش های قبلی نتیجه ای حاصل نشد، میکروبلیدینگ گزینه مناسبی است.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش ابرو کلیک کنید.


درماتیت سبورئیک و ریزش مو

گاهی اوقات ممکن است حس کرده باشید که موهای شما ریزش پیدا کرده است و دچار خارش پوست سر شده اید. آیا ریزش مو دلیل خارش است یا بالعکس؟ آیا دلایل مختلف ریزش مو را می دانید؟ چه بیماری هایی منجر به ریزش مو می شوند؟ آیا تا به امروز در مورد بیماری درماتیت سبورئیک شنیده اید؟

در این مقاله به رابطه بین این بیماری پوستی و ریزش موی ناشی از آن، علل به ایجاد بیماری، علائم وروش های درمان آن می پردازیم.

درماتیت سبورئیک چیست؟

نوعی بیماری پوستی است که عمدتا پوست سر را تحت تاثیر قرار می دهد. باعث پوسته پوسته شدن، تغییر رنگ پوست سر به قرمزی و ایجاد شوره سخت سر می شود. این بیماری ممکن است، قسمت های چرب بدن مانند صورت، اطراف بینی، ابروها، پلک ها، گوش ها و بین سینه ها و زیر سینه ها را تحت تاثیر قرار دهد.

بیماری درماتیت سبورئیک در نوزادان کلاه گهواره نام دارد که موجب پوسته پوسته شدن پوست سر می شود. ممکن است بدون درمان از بین برود یا برای رفع علائم آن به درمان های زیادی نیاز داشته باشید و حتی پس از درمان امکان بازگشت این بیماری وجود دارد.

شستشوی روزانه با استفاده از یک صابون یا شامپوی ملایم به رفع چربی های اضافه و پوست های مرده کمک می کند و تا حدودی باعث پیشگیری از ابتلا می شود.

درماتیت سبورئیک و ریزش مو

نام های دیگر درماتیت سبورئیک

  • شوره سر
  • اگزما سبورئیک
  • پسوریازیس سبورئیک
  • درماتیت سبوره
  • اگزمای سبوره

علائم بیماری درماتیت سبوره

علائم درماتیت سبورئیک شامل موارد زیر است:

  • پوسته پوسته هایی که روی پوست سر (شوره سر) و داخل مو، ابرو، ریش یا سبیل قرار دارند.
  • قسمت هایی از پوست سر، اطراف بینی، ابروها، پلک ها، گوش ها، قفسه سینه، زیر سینه ها، کشاله ران و زیر بغل ها که پوست آن ها چرب شده و با پوسته پوسته های سفید یا زرد پوشیده شده است.
  • قرمزی پوست
  • خارش

در فصل های سرد و خشک سال علائم آن شدیدتر می شود، همچنین استرس ممکن است عود آن را به همراه داشته باشد.

درماتیت سبورئیک و ریزش مو

چه زمانی برای درمان بیماری به پزشک مراجعه کنیم؟

  • آنقدر ناراحت هستید که خواب راحت ندارید.
  • وضعیت ظاهرتان شما را مضطرب و خجالت زده می کند.
  • شک دارید که پوست شما آلوده شده است.
  • تمام مراحل مراقبت را طی کرده اید و نتیجه ای نگرفته اید.

علل ایجاد بیماری

هنوز علت دقیق درماتیت سبورئیک مشخص نیست؛ اما ممکن است که یکی از موارد زیر از دلایل ابتلا باشد:

  • قارچی به نام مالاسزیا (malassezia) که در چربی ترشح شده روی پوست قرار دارد.
  • پاسخ ناصحیح سیستم ایمنی
  • استرس
  • ژنتیک
  • هوای سرد و خشک

این بیماری بیشتر در نوزادان و افراد 30 تا 60 ساله رخ می دهد و همچنین در بین مردان شایع تر از زنان است.

برخی از عوامل خطر ابتلا به این بیماری در بزرگسالان را افزایش می دهند:

  • شرایط روانی و عصبی مانند بیماری پارکینسون و افسردگی
  • پس از شرایط استرس زا پزشکی مثل حمله قلبی
  • سیستم ایمنی ضعیف مانند کسانی که به ایدز مبتلا هستند، پانکراتیت الکلی و برخی سرطان ها
  • برخی داروها
  • پوست چرب
  • اختلالات اشتها
  • صرع
  • آفتاب و حرارت بیش از حد

درماتیت سبورئیک و ریزش مو

آیا درماتیت سبورئیک باعث ریزش مو می شود؟

اگرچه درماتیت سبوره عامل اصلی ریزش مو به حساب نمی آید؛ اما انجمن ریزش مو آمریکا خاطر نشان می کند که در برخی موارد ممکن است منجر به ریزش مو شود. درماتیت سبوره در موارد خفیف باعث ایجاد شوره سر می شود. در موارد شدیدتر باعث ایجاد خارش و قرمزی و التهاب خواهد شد. خارش پوست و خراشیدگی بیش از حد ممکن است به فولیکول های مو آسیب برساند؛ همچنین قارچ مالاسزیا (malassezia) که به طور طبیعی در پوست اکثر مردم یافت می شود؛ هنگامی که خارج از کنترل باشد؛ ممکن است التهاب را به همراه بیاورد که رشد مو را در آن نقطه سخت می کند و اگر برای مدت طولانی درمان نشود؛ ممکن است ریزش مو در آن قسمت دائمی باشد.

درماتیت سبورئیک چگونه درمان می شود؟

روش های زیادی برای درمان وجود دارد. ممکن است که مجبور باشید، برای یافتن بهترین درمان چندین روش را امتحان کنید. تحقیقات نشان داده اند که در برخی موارد ترکیبی از درمان ها به بهترین شکل کار می کنند.

این بیماری در نوزادان بدون درمان از بین می رود؛ اما در بزرگسالان ممکن است تبدیل به یک بیماری مزمن شود و در برخی شرایط عود کند؛ با این وجود درمان های خاصی وجود دارد که به کاهش علائم هنگام عود بیماری کمک می کند.

پزشک شما ممکن است در ابتدای دوره درمان داروهای بدون نسخه را به شما توصیه کند. اگر این داروها تاثیر نداشته باشند، شما به درمان با نسخه نیاز دارید.

درماتیت سبورئیک و ریزش مو

درمان بدون نسخه (OTC)

اصلی ترین درمان بدون نسخه برای درماتیت سبورئیک در ناحیه پوست سر استفاده از شامپوهای ضد شوره موجود در بازار است.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.

رزماری برای ریزش مو

رزماری گیاهی است که در آشپزی استفاده زیادی دارد و خواص شفابخشی فراوانی را هم داراست. این گیاه عمرچند ساله داشته چوبی  بوده و بومی منطقه مدیترانه است، جایی که قرن ها از آن به عنوان غذا و دارو استفاده می شده است.

رزماری تقریباً مانند پونه کوهی، نعناع و دارچین اغلب به شکل اسانس استفاده می شود. روغنها و عصاره های بسیار غلیظ و معطر، ترکیبات گیاهی فراری هستند که برای پخت و پز، تمیز کردن، زیبایی، سلامتی و اهداف دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

روغن رزماری نوع متداولی است که می توانید به عنوان داروی خانگی خریداری و از آن استفاده کنید. از مزایای آنتی اکسیدان و ضد التهاب گرفته تا تقویت حافظه و .. از خواص آن محسوب میشود.

در سال های اخیر ادعاهایی وجود داشته که نشان می دهد این روغن برای رشد مو بسیار موثر است. برخی می گویند حتی می تواند از ریزش مو جلوگیری کند و این امر به استفاده از گلاب رزماری در شستشوی مو در فرهنگ منطقه مدیترانه ای برای تقویت رشد مو تایید و برای صدها سال به عنوان شواهد اثبات شده است.

رزماری برای ریزش مو

آیا روغن رزماری ریزش مو را درمان می کند؟

این ایده که روغن رزماری رشد مو را ترغیب می کند ممکن است از مزایای اساسی سلامتی رزماری باشد. به این علت اسانس گیاه رزماری موثر است چون در تحقیقات ثابت شده است که:

  • خواص ضد التهابی دارند
  • رشد عصب را تحریک می کند
  • گردش خون را بهبود بخشد

روغن  و اسانس رزماری مانند اسانس نعناع (نعناع برای تقویت رشد مو موثر است)، گردش خون را تقویت می کند. در نتیجه می تواند با دسترسی بیشتر ریشه مو به خون مانع از گرسنگی و کمبود تغذیه فولیکول های مو شود.

فراتر از تحریک رشد مو، از اسانس رزماری برای جلوگیری از سفید شدن زودرس مو و شوره سر نیز استفاده می شود. رزماری به  کم شدن خشکی و خارش پوست سر کمک  میکند.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.


علل ریزش مو در نوجوانان

ریزش مو در هر سنی منجر به ایجاد نگرانی می شود. خصوصا اگر در نوجوانان و کودکان صورت بگیرد. از این جهت که ممکن است امکان طاسی کامل سر را به همراه داشته باشد؛ البته لازم به ذکر است که این امکان تنها در برخی از مواقع به حقیقت می پیوندد.

به همین علت قریب به اکثر پزشکان به شناسایی علل ریزش مو، پیشگیری و درمان آن  به خصوص در سن نوجوانی تاکید می کنند. گاهی افراد عکس العمل خاصی نسبت به ریزش موی خود نشان نمی دهند. از این جهت که فکر میکنند این امر دوره ای است و با گذشت زمان متوقف می شود.

ریزش مو در سنین پایین مثلا در نوجوانانی بسیار نگران کننده است. از این جهت که نوجوانی سن ریزش موی عادی نیست؛ بنابراین شما به عنوان نوجوانان یا والدین او در قبال جلوگیری و درمان ریزش مو مسئول هستید.

پیشگیری و درمان نیازمند شناسایی دلایل ریزش مو است؛ پس به دنبال علل ریزش مو در نوجوانان بگردید. در ادامه 7 مورد از دلایل عمده ریزش مو در اختیار شما گذاشته می شود. مطالب مورد نظر این مقاله از قرار زیر است:

  •     علل ریزش مو در نوجوانان دختر چیست؟
  •     علل ریزش مو در نوجوانان پسر از چه قرار است؟

علل ریزش مو در دختران  نوجوان چیست؟

ریزش مو در هر جنسیتی ماهیت و علتهای خاص خود را دارد. این امر در دختران نوجوان دلایل بیشماری را شامل می شود. در ادامه 6 مورد از علل ریزش مو در دخترتن نوجوان مورد بررسی قرار می گیرد. دقت کنید، مواردی که ذکر می شود، از موارد شایع علل ریزش مو در نوجوانان دختر است.

علل ریزش مو در نوجوانان

1- مصرف داروها

از برجسته ترین علل ریزش مو در نوجوانان دختر مصرف داروها است. در سنین نوجوانی قریب به اکثر دختران درگیر جوش ها و آکنه های پدید آمده در بدن خود هستند. از این جهت  یا خود یا توسط تجویز پزشک، شروع به مصرف داروهای ضد آکنه می کنند که خود ممکن است منجر به ایجاد ریزش موی تدریجی شود.

همچنین از دیگر داروهایی که ریزش مو را به همراه دارد، داروهای هورمونی ضد بارداری است. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه علائم ریزش مو حتما در ارتباط با داروی مصرفی با پزشک مشورت کنید.

2- آلوپسی کششی یا ریزش موی کششی

از دلایل شایع ریزش مو در دختران نوجوان آلوپسی تروماتیک(ریزش موی کششی) است. اکثرا دختران نوجوان به دنبال مدل موهایی خاصی هستند که منجر به کشیدگی پوست سر و موها می شود. مدل موهای دم اسبی از نمونه های مدل موی کششی است که شکستگی تارهای مو و در نهایت ریزش موی  گاهآ دائمی را به همراه دارد؛ بنابراین از بستن موهای خود به صورت کششی و طولانی مدت به شدت خودداری کنید.

این نوع مدل موها را تنها به مراسم اختصاص دهید. بهتر است بدانید که استفاده مداوم از انواع کلاه ها و هدفون ها نیز منجر به آلوپسی کششی می شود.

علل ریزش مو در نوجوانان

3- استفاده بیش از حد مد

امروزه دختران نوجوان بیش از گذشته به دنبال مدهای جدید هستند. در اکثر مواقع پیروی بیش از اندازه از مد نیز دردسرساز است. از این رو که استفاده از مواد شیمیایی جهت تغییر رنگ مو به مرور زمان آسیب هایی چون ریزش مو را پدید می آورد.

همچنین لازم به ذکر است که استفاده مداوم و بیش از حد از وسایلی چون سشوار و اتوهای مو نیز از مهمترین علل ریزش مو در نوجوانان به خصوص دختران محسوب می شود. به همین سبب استفاده از هرگونه وسیله یا رنگ را به زمان های خاص محدود کنید.

4- هورمون ها

با فرا رسیدن بلوغ در نوجوانان به طبع آن ها شاهد تغییراتی در هورمون ها هستند. لازم به ذکر است که تغییرات هورمونی گاهی منجر به بروز ریزش مو میگردد. این بیماری های هورمونی:‌ تیروئید، سندروم تخمدان پلی کیستیک میباشند.

نکته مهم اینکه این بیماری های هورمونی در صورت تشخیص به موقع قابل درمان بوده و جای هیچگونه نگرانی نیست. ریزش مو از نشانه های برجسته این نوع بیماری های هورمونی است. بنابراین با شناسایی، کنترل و درمان اینگونه بیماری های هورمونی از ریزش مو پیشگیری میکنید.

5- کم خونی

کم خونی که نوع شایع آن فقر آهن است هم از شایع ترین علل ریزش مو در نوجوانان دختر است. قریب به اکثر دختران از کمبود آهن رنج می برند. همچنین این امر زمانی  تشدید می شود که قاعدگی فرا می رسد. به همین سبب دختران نوجوان موظف به مصرف مکمل های آهن هستند که پزشکان تجویز می کنند؛ با مصرف مکمل های آهن در صورت احساس کم خونی از ریزش مو جلوگیری کنید.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.